Vařené brambory
20. 2. 2013
- připravíme si brambory (já dávám tak necelé 2kg na 4 osoby)
- oškrábeme je a odstraníme takové ty bouličky a hnědé skvrnky
- oškrábané brambory dáváme do velkého hrnce, kde je dále pořádně propláchneme a vodu vylijeme
- brambory nakrájíme na nejlépe stejné kousky a zajileme studenou vodou
- dáme na sporák a vodu osolíme (já dávám tak větší lžičku, ale záleží na množství! Nezapomínejte, lepší méně než více, vždy můžete přisolit) a okořeníme (dávám kmín a trochu majoránky + někdy bobkový list)
- zapneme sporák, nechápe vařit a přiklopíme pokličkou
- pokud uvidíme že voda přetéká, pootevřete trochu pokličky, aby tam byla díra
- brambory se mi vaří tak +- 30minut, ale záleží na tom, kolik tam dáváte vody
- hotové brambory poznáte podle toho, že budou měkké a budou mít stejnou konzistenci jako při servírování
Nic těžkého, že? :)
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář